Oferim calitate, fiabilitate și maxime posibilități

O casă nu prea mare, cu doua etaje, situata pe o stradă linistită – strada Romană, cu o curte cu un aspect plăcut, cu materiale demonstrative si show-room la parter. De la prima vedere se simte o abordare serioasă și competentă a afacerii, acuratețe și atenție la detalii. Așa, la sigur, trebuie să fie o companie de succes ce se dezvoltă de 28 de ani și în tot acest timp și-a menținut standardul ridicat pe piață.

Care este arealul de activitate al companiei Omtek, cu ce se ocupă, ce service și producție oferă și prin ce este interesantă, vorbim cu fondatorul și directorul comercial Vladimir Kurocichin.

Domnule director, Omtek există din 1994 În Moldova sunteți unul dintre primii, care a început mai întâi să presteze servicii în domeniul sistemelor de securitate şi supraveghere video, iar, din 2001 v-ați reorientat afacerea și iată că pentru mai mult de 20 ani activați într-o altă direcție. Ce va determinat să vă schimbați în acel moment „direcția navei”? Din nou dorința de a fi primul?

A fi „primul”, cumva, se primește de la sine. De exemplu, acum șase ani noi au fost primii, care am lansat o modă în Moldova – pentru gardurile metalice, care acum sunt în vogă și le produc deja mai multe companii.

Noi ne-am început afacerea, instalând sisteme de securitate și supraveghere video. Într-adevăr, atunci am fost printre primii. Dar piața este foarte mobilă și s-a umplut repede cu companii, care au început să presteze tipuri similare de servicii. A crescut mult concurența, a devenit mai aspră. La acel timp noi deja am început să importăm sisteme de porți automate și decizia de a dezvolta oferta de servicii complexe în domeniul porților secționale automate și sistemelor de rulouri, ocupându-ne de furnizarea, fabricarea, instalarea si întreținere lor a venit de la sine.

La vremea aceea era ceva nou pentru Moldova și nișă dată era neexploatată. Dar ea s-a dovedit a fi foarte interesantă pentru noi și, prin urmare, promitea să devină atractivă pentru potențialii clienți.

Se pare, că oferta Dvs. a anticipat cererea?

Așa a fost. La început, ne-am implicat intenționat în promovarea acestui produs – am participat la diverse expoziții, în primul rând, ce vizau construcțiile. Am pus accentul pe sistemele de rulouri pentru ferestre. Nu este un secret pentru nimeni, că Moldova este o țară cu vreme toridă și în în perioada de vară oamenii încearcă prin toate modurile să se protejeze de căldură. În acei ani, în case și apartamente, de regulă, la ferestre erau încă folosite jaluzelele simple sau folie de staniol.

În același timp, în așa țări ca Spania, Franța, Italia, Portugalia – rulouri și obloane erau deja cele mai folosite mijloace de protecție – de soare, praf, zgomot. În plus, iarna, rulouri și porțile secționale servesc ca protecție bună împotriva pierderii de căldură, utilizată pentru încălzirea spațiilor.

Și cât de repede a reacționat piața la oferta propusă?

sunt în afaceri de mulți ani, și am observat, că specificul promovării noilor produse în Moldova este destul de rapid. Poate motivul este teritoriul său restrâns, precum și vecinătatea cu Europa, influiența standardelor de trai din țările dezvoltate.

rolete Trend

Acest fapt a avut priză la localnici și prin faptul că unii oameni, văzând un produs în alte țări, l-au importat și instalat în mod privat. A mai funcționat deja atât psihologia oamenilor, cât și mentalitatea noastră: „Vecinul are așa ceva. Cu ce eu sunt mai rău ca el”.

Prin urmare, astăzi această direcție în Moldova este bine dezvoltată – există atât cerere, cât și ofertă. Dar și destul de mulți concurenți puternici.

Principalul lucru acum pentru client este să abordeze această problemă într-un mod echilibrat, să sesizeze, că asemenea structuri precum porțile secționale nu sunt un produs de o singură folosință. Ele se montează pentru a rezista zeci de ani. Și asta depinde deja de calitate.

Despre calitate. Partenerul Dvs principal de mulți ani este Compania belarusă Alutech. De ce ați optat pentru ea?

Alutech nu este doar o companie simplă. Este un holding mare de producție și marketing, care reunește cinci întreprinderi de producție. Sunt printre liderii principali de pe piața în sistemele de rulouri și porți secționale în Europa de Vest și de Est și își exportă produsele în 65 de țări ale lumii, inclusiv și în America, China, Australia, Noua Zeelandă.

Alutech are peste 20 de companii de vânzări în Belarus, Rusia, Ucraina, Germania, Austria, Cehia și alte țări. Au un model de producție cu o înaltă tehnologie, produsele sunt de cel mai înalt nivel de calitate, gama lor este destul de largă, logistica e impecabilă.

Cooperarea cu Alutech ne permite, la rândul nostru, să garantăm clienților un nivel înalt al muncii noastre.

Evident, acest lucru vă oferă mari avantaje pe piața noastră comparativ cu alte companii.

Corect. Și nu o spun, pentru că vrem să ne lăudăm. Mulți dintre cei, care oferă servicii similare în Moldova, pot spune, o fac într-un mod „meșteșugaresc”. Datorită economiilor de materiale și tehnologiilor de asamblare, aceștea pot oferi un produs mult mai ieftin, dar acest lucru se face simțit foarte repede, prin diferite tipuri de defecțiuni.

Produsele noastre trec toate testele necesare, verificările de siguranță, respectă toate SNIP-urile europene. Aici, în Moldova, acest control riguros, nu-l mai face nimeni. Roletele și porțile Alutech au o calitate de clasă mondială. Da, produsele noastre sunt mai scumpe – cu 10-12%, dar aceasta este o mică diferență față de avantajul, pe care-l oferim clientului. El primeşte drept rezultat un produs, care-i va servi mulţi ani în mod fiabil şi sigur.

Care vă mai sunt avantajele?

Datorită politicii de marketing bine gândite a companiei Alutech, noi oferim in Moldova produse orientate catre diferite segmente de piața. Atât sistemele de rulouri, cât și sistemele de porți secționale sunt disponibile în două serii diferite: „Trend” și „Prestige”.

Produsele din seria „Trend” – reprezintă o gamă mai diversă de produse de înaltă calitate, oferite pentru consumul larg.

Dar avem adesea cazuri, când un client spune: „Nu vreau calitate belarusă, dar vreau de cea germană ”. Așadar, seria Prestige satisface nevoile celor mai mulți clienți pretențioși, oferind produse care influențează asemenea parametri tehnici precum izolarea termică, rezistența la uzură, durabilitate.

Apropo, acum aproximativ doi ani, acțiunile Alutech au fost cumpărate cu 95% de către compania germană Hormann, astfel calitatea poate fi considerată cu încredere ca germană.

În plus, noi garantăm compatibilitatea cu mediul și inofensivitatea tuturor materialelor, din care e confecționată producția noastră – fără excepție: vopsele, lacuri, metal, spumă pentru izolație – totul se face în conformitate cu standardele europene.

Vreau să remarc, ca un avantaj special al Omtek, – probabil e cel mai larg din Moldova, gama de produse folosite pentru amenajarea caselor, apartamentelor și teritoriilor adiacente: garduri, balustrade, bariere, porți de intrare, pentru garaje, servicii, uși secționale și industriale, sisteme de rulare de uz casnic și rulouri pentru activități comerciale. Toate acestea pot fi folosite în diverse sfere: de la case private, apartamente chiar și la birouri, centre comerciale, întreprinderi industriale ș.a. Încă un avantaj – fiecare dintre produsele noastre poate fi îmbunătățit în continuare prin varietăți de opțiuni.

Concetățenilor noștri le place să călătorească, văd ceva interesant în străinătate, vin și spun: „Vreau și eu asta”. Și în 99% din cazuri putem să le satisfacem doleanțele. Un alt lucru este că ceva „neobișnuit” nu înseamnă întotdeauna „cel mai bun”. Dar aceasta este deja o altă temă de discuție.

Astăzi ne dezvoltăm cu succes și activ în toate domeniile, și putem afirma cu încredere: „Suntem întotdeauna bucuroși să vă oferim maximumul”.

 

 

Sursa: www.totul.md